blog

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη βότκα Grey Goose!

cava koutalias - fine drinks & spirits

1. Η ιδέα της Grey Goose δεν γεννήθηκε ακριβώς στη Γαλλία.

Η «γαλλική» βότκα – η οποία παράγεται σήμερα στη Γαλλία – ήταν αρχικά το πνευματικό παιδί του Αμερικανού επιχειρηματία Sidney Frank, δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Sidney Frank Importing Company.

2. Καμία χήνα δεν αναμείχθηκε ή έπαθε κακό στην διαδικασία ονομασίας της Grey Goose.

Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι το όνομα της εμπνεύστηκε από τις πολλές χήνες που πίνουν από το σιντριβάνι μπροστά από το Hôtel de Ville στο Cognac της Γαλλίας, ο ίδιος ο Frank είπε ότι ήταν εμπνευσμένο από ένα γερμανικό λευκό κρασί με το ίδιο όνομα!

3. Για την παγκόσμια παραγωγή της Grey Goose εργάζονται λιγότεροι από 20 άνθρωποι!

Το Σεπτέμβριο του 2020 στο αποστακτήριο στο La Vallee de l’Oise της Γαλλίας, όπου προέρχεται η παγκόσμια παραγωγή της Grey Goose, εργαζόταν μόνο 17 άνθρωποι. Φαίνεται ότι η προστασία της αποκλειστικότητας της συνταγής είναι μεγάλη υπόθεση!

4. Κάθε μπουκάλι Grey Goose πλένεται με…Grey Goose.

Το μόνο υγρό που επιτρέπεται να αγγίξει ένα μπουκάλι Grey Goose είναι η ίδια η Grey Goose. Το εσωτερικό κάθε μπουκαλιού πλένεται με τη βότκα μία φορά και κάθε φελλός μουλιάζεται σε αυτή πριν σφραγιστεί το μπουκάλι.

5. Για την Grey Goose, η εικόνα είναι το παν.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η Grey Goose, η εταιρεία έστελνε ειδικά μπουκάλια σε ξύλινα κιβώτια σε αντίθεση με τα χαρτόκουτα που χρησιμοποιούσαν οι άλλες εταιρείες! Με αυτό το τρόπο ήθελαν οι μπάρμαν να λαμβάνουν υπόψη την προσοχή της μάρκας στη λεπτομέρεια και την ποιότητα, με την πεποίθηση πως θα μετέφεραν την καλή τους εντύπωση στους καταναλωτές!