𝐏𝐢𝐧̃𝐚 𝐂𝐨𝐥𝐚𝐝𝐚
Tο εθνικό cocktail του Puerto Rico είναι το Piña Colada! Γλυκό και απίστευτα γευστικό, ενδείκνυται για κάποιο κεφάτο και ζεστό μεσημέρι κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών διακοπών, χωρίς να περιορίζεται απαραίτητα μόνο σε αυτό. Σερβίρεται παγωμένο, έχει έντονη καλοκαιρινή διάθεση, λόγω καρύδας και ανανά και ασφαλώς περιέχει ρούμι!
𝚮 𝚰𝚺𝚻𝚶𝚸𝚰𝚨 𝚻𝚶𝚼
Α. Φτιαγμένο από πειρατές;
Β. Με κουβανέζικη καταγωγή;
Γ. Εμπνευσμένο από Bartender του Caribe Hilton;
Πάμε να μάθουμε…Ο παλαιότερος μύθος που σχετίζεται με τη δημιουργία του 𝐏𝐢𝐧̃𝐚 𝐂𝐨𝐥𝐚𝐝𝐚 έχει τις ρίζες του πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο πειρατής/καπετάνιος Roberto Cofresi, στην προσπάθειά του να αναπτερώσει το ηθικό του πληρώματός του, σέρβιρε ένα ποτό με ρούμι, καρύδα και ανανά – το συνδυασμό δηλαδή που αργότερα έγινε γνωστός ως η συνταγή του δημοφιλούς cocktail.
Η ιστορία αυτή βέβαια αμφισβητείται έντονα από την Πορτορικάνα ιστορικό Haydée Reichard, που το 1950 γράφει σε άρθρο της στους New York Times ότι το ποτό μπορεί να έχει κουβανέζικη καταγωγή. Η επικρατέστερη εκδοχή φέρει σαν δημιουργό του τον Ramón Monchito Marrero, bartender στο ξενοδοχείο Caribe Hilton του Σαν Χουάν, το 1954. Μάλιστα, το 2004, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο τίμησε το εν λόγω ξενοδοχείο για τα 50 χρόνια του Piña Colada, καθώς από το 1978 αποτελεί το εθνικό cocktail της χώρας!
𝚺𝚼𝚴𝚻𝚨𝚪𝚮
50 ml λευκό ρούμι
150 ml πουρέ ανανά ή χυμό 30 ml
κρέμα καρύδας 20 ml
σιρόπι καρύδας 10-15 ml
φρέσκο χυμό από λάιμ
1 σέσουλα πάγο θρυμματισμένο
𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚪𝚨𝚸𝚴𝚰𝚸𝚰𝚺𝚳𝚨
ένα κομμάτι φρέσκο ανανά
𝚬𝚱𝚻𝚬𝚲𝚬𝚺𝚮 Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ένταση και έπειτα σε πιο υψηλή, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους και να πάρουν τη μορφή-υφή γρανίτας.
𝐈𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫 𝐭𝐢𝐩
Tο σερβίρισμα του cocktail μπορεί να γίνει και μέσα σε φρέσκο ανανά, του οποίου το εσωτερικό το έχουμε αφαιρέσει!